El passat diumenge 17 de juliol la localitat tarragonina d’Altafulla es va convertir en la seu europea del triatló sprint de carretera.

Una localitat entregada al triatló i la promoció dels propers jocs del Mediterrani del 2017 acollia en un circuit molt entretingut els Campionats d’Europa de triatló Sprint de Carretera, i a més els Classificatoris pel campionat d’espanya i per acabar-ho de completar el triatló sprint de carretera per la resta de federats.

Les distancies, com qualsevol tritaló sprint eren 750m al mar , 20km de bici de carretera en un circuit de 5km al que es donaven 5 voltes, amb dures rampes a l’Esglesia de la localiat i molt de circuit urbà revirat, i per finalitzar un apassionant sector de cursa a peu de 5km a dues voltes i mitja amb molt tram de passeig marítim i ple de públic.

Albert Torres del UNÎCA BIKES/PALLARES va pendre-hi part amb la intenció de fer un bon paper. 

A les 14h sortien els corredors que lluitaven per l’europeu, les futures promeses del triatló. Victoria que es va endur Simon De Cuyper (Bèlgica) en homes i Charlotte Deldaele (Bèlgica) en dones. Realment apassionant com van.

A les 11h sortien els corredors Elit que aspiren anar als Campionats d’Espanya del Setembre, classifican’t-se nomes els 12 primers en arribar. Essent el guanyador en homes Jordi Relats amb 1h00’29’’ i en dones Núria Peix que amb ma de ferro va guanyar amb un temps de 1h12’21’’

A les 8:30 sortien la resta de federats (uns 200) que competien també en format sprint. On hi va participar Torres, que malgrat improvitzar la seva presencia a última hora i amb la intenció d’acabar amb un entreno de qualitat una setmana de durs entrenaments, no va voler perdre l’oportunitat de participar en una cursa amb un muntatge de tal nivell, amb gairebé tot el circuit encintat i un desplegament de la federació espanyola de triatlo digne d’elogi.

Segons Torres “ha sigut una setmana dura d’entrenaments perque les vacances s’han d’aprofitar, i com que estava amb la familia aquí al costat, gracies al Reus Ploms per inscriure’m i poder acabar la setmana amb un bon entreno de qualitat. Realment no m’esperava trobar-me tant be. He sortit al davant de l’aigua i en la bici ja he vist que tenia més forçes que els altres i a la segona volta ja m’he escapat amb un altre corredor a roda i aixi fins al final. Sol i sense relleus.

A la cursa a peu m’he trobat molt be, corrent a 3’40’’ el km els 5mil metres, però el corredor que portava a roda m’ha tret uns segons insalvables que m’han deixat amb la segona posicio absoluta i primer vetera que en cap moment pensava que pogues assolir. Per tant no puc demanar mes en el meu segon triatló sprint de carretera. I correr amb aquest muntatge de campionat d’Europa ha sigut genial i no m’ho podia perdre".

Comment